top of page
IMG_4876.jpg

FAMILIE IMSCHOOT

DSC_1194 3 generaties imschoot.jpg

DRIE GENERATIES IMSCHOOT

Trekpaardenfokkers in hart en nieren en dat al 3 generaties Imschoot lang met vader Marcel, zoon Luc en kleinzoon Ignaece. De passie voor paarden is dan ook een ware familieaangelegenheid ten huize Imschoot. Sinds jaar en dag leidt Luc het bedrijf samen met zijn echtgenote Annie. Zoon Ignaece is ondertussen ook een onmisbare waarde geworden binnen Stal de Boterhoeve. Ook dochters Karen en Ellen volgen alles mee op afstand en verzekerden de vierde generatie Imschoot paardenliefhebbers. 

ONTSTAAN FOKKERIJ

In oktober 1997 kocht Luc zijn eerste stamboekmerrie Jenny van 't Berrekenshof, de officiële start van fokstal de Boterhoeve. Hoewel het eerste veulen reeds tien jaar eerder werd ingeschreven door vader Marcel. Samen met zijn vrouw Mariëtte deed hij maar liefst meer dan 40 jaar een melktoer, uiteraard met paard en kar. Naast melk verkochten ze ook zelf verwerkte boter, stalnaam De Boterhoeve werd dan ook gekozen om zijn nostalgische bijklank én eerbetoon aan de voorgaande generaties op het landbouwbedrijf. 

Na Jenny volgde al snel de aankoop van twee extra merries namelijk Dolores d'Exaerde en Melissa de la Basse Hollande. In 2000 werd Lady van de Oostmoer aangekocht en een jaar later nog vier topmerries. Fokkerij Stal de Boterhoeve was nu echt gelanceerd.

Ondertussen telt de fokkerij een twintigtal kweekmerries met verschillende bloedlijnen. Hierdoor is een jaarlijkse kwalitatieve opfok verzekerd. 

GEBOREN HANDELAARS

Met zowel langs moederskant een familie van paardenhandelaars als langs vaderskant ervaring binnen de veemarkten, zit het handel voeren zonder twijfel in Luc's genen. Het deelnemen aan wedstrijden werd Luc en zijn broer Walter tevens met de paplepel meegegeven. Van jongs af aan namen ze deel met hun koeien en stieren aan verschillende jaarmarkten en prijskampen. 

De eerste eigen dekhengst werd aangekocht in 2007, Péron van Dedem. Péron werd aangekocht met enkel het oog op het dekken van de eigen merries. Aanvankelijk was het dus nooit echt de bedoeling om een hengstenhouderij te starten. Maar van het één kwam het ander. 14 jaar later heeft Stal de Boterhoeve viermaal de titel van Belgisch Kampioen bij de hengsten kunnen verzilveren en staan er zes goedgekeurde hengsten ter dekking. 

ignaece_lady_2001.jpg

TOEVALLIGE HENGSTENHOUDERIJ

bottom of page