top of page

LORD VAN DE BOTERHOEVE

IMG_5106.JPG

BELGISCH KAMPIOEN 2023

° 22 april 2015 | Bruinschimmel hengst | 1m77

Vader: Rivaal van de Boterhoeve

Moeder: Louisa uit de Gavers

Met zijn stokmaat van 1.77 m, grootramige bouw en diep middenstuk is Lord van de Boterhoeve een bijzonder imposante verschijning. Hij heeft een hals die goed van lengte is, een sterke rug en mooi kruis. In 2023 werd Lord bekroond met de titel van Kampioenshengst op de Nationale Prijskamp van het Belgisch Trekpaard in Gent. Daarnaast ontving Lord in 2023 in Oudenaarde een uitmuntende goedkeuring voor zijn nakomelingen.

Als veulen zette Lord goede prestaties neer met onder andere de kopplaats bij de eenjarige hengsten grote maat op de officiële prijskamp van Oudenaarde en het jeugdkampioenschap in Landegem. Als tweejarige behaalde hij de hoogste score in de nieuwe jaargang hengsten tijdens de centrale hengstenkeuring in Ghlin.

Zijn vader is de ‘dubbele’ Belgisch kampioen Rivaal van de Boterhoeve van wie Lord zeker zijn rassigheid en actievolle bewegingen meekreeg. Moeder Louisa uit de Gavers is een meer dan verdienstelijke prijskampmerrie die daarnaast eerder al een zoon goedgekeurd kreeg. Ze voert in moederlijn terug naar de oud-kampioene Supra van Terbekenhof die ook op fokkerijgebied bijzondere prestaties neerzette.

LORD VAN DE BOTERHOEVE IN ACTIE OP DE HENGSTENKEURING 2021

AFSTAMMELINGEN LORD IN DE KIJKER

Lord & Afstammelingen Oudernaarde 2023
Major
Hannahlies
August
Ursula
Artois
Finley
August
Ampère

Interesse om jouw merrie te laten dekken door Lord van de Boterhoeve? Ontdek dan snel de mogelijkheden & condities voor een dekking in 2024.

bottom of page