top of page

RIVAAL VAN DE BOTERHOEVE

20_DSC_3144 rivaal van de boterhoeve.jpg

KAMPIOENHENGST VAN BELGIË 2016 & '19

° 30 mei 2011 | Bruinschimmel | 1m75

Vader: Kondor van 't Keerkenhof

Moeder: Julie van de Boterhoeve

Rivaal is een grote maat met veel hengstuitdrukking. Hij is extra van type, staat in goede verhoudingen en weet te imponeren in zijn ruime en krachtige draf. Bij zijn eerste keuring was hij de absolute topper bij de jonge hengsten die dan ook veel verwachtingen creëerde. Dat toekomstperspectief wist hij waar te maken door tot BELGISCH KAMPIOEN 2016 bekroond te worden. Hij is door de jaren heen uitgegroeid tot een imposant vaderpaard. Met al zijn kwaliteiten kon hij drie jaar later vriend en vijand voor een tweede maal overtuigen tijdens de nationale prijskamp waar hij dan werd benoemd tot BELGISCH KAMPIOEN 2019.

Hij stamt af van beste origine met als vader Kondor van ’t Keerkenhof. Langs moederzijde is hij via moeder Julie van de Boterhoeve foktechnisch zeer interessant. Als kweekmerrie behaalde Julie een eerste categorie in Oudenaarde en werd ze kampioene van de kweekmerries op de nationale prijskamp van 2014 en 2015. Deze super bloedvoering maakt hem interessant voor de fokkerij.

Zowel uit zijn eerste als tweede jaargang werd een zoon goedgekeurd, die allebei tot de toppers van hun jaar behoorden. Al zijn nakomelingen beschikken over veel rasadel, maat en goede gangen. Zijn zoon Lord van de Boterhoeve is één van de opkomende talenten binnen de hengstenhouderij. 

AFSTAMMELINGEN IN DE KIJKER

Espoir
Baltazar
Milan
Lord
bottom of page