top of page

FILLE VAN DE CONNEBIEN VAN VLAAMS-BRABANT

FRISSE WIND VOOR DE FOKKERIJ

° 26 mei 2019 | Bruinschimmel | 1m75

Vader: Hepper Dilan

Moeder: Sandra de la Place

Fille zorgt voor de nieuwe frisse wind binnen onze hengstenhouderij. Met zijn stokmaat van 1.75 meter, moderne uitstraling en sterke schouder valt hij meteen op in de piste. Het beenwerk beschikt over veel kwaliteit van hardheid, die zich uiten in een dubbele A score op de hengstenkeuring. Zowel zijn stap als draf presenteert hij actievol met veel uitdrukking.

 

De bloedvoering van Fille is op zijn zachtst gezegd zéér opmerkelijk te noemen. Hij beschikt over een inteeltvrije bloedvoering van 0% en bovendien een uiterst laag verwantschapspercentage binnen de huidige trekpaardenfokkerij. Deze combinatie zorgt ervoor dat hij een verademing is voor de fokker met het oog op de toekomst.

Fille stamt langs vaderzijde af van Hepper Dilan. Een tevens grote maat hengst die zijn sterke beenwerk kwaliteiten kenmerkelijk doorgaf aan zijn nakomelingen. Aan moederszijde vinden we Sandra de la Place en grootmoeder Sandra van ’t Goed ter Hamer terug. Een bloedlijn die al enkele knappe fokresultaten liet neerzetten. Kortom, een zeldzame bloedvoering.      

bottom of page