top of page

MILO VAN LUCHTEREN

DSC_2758 milo_bewerkt.jpg

KAMPIOENHENGST VAN BELGIË 2015

° 30 april 2010  |  Bruinschimmel  |  1m70

Vader: Bonarius van 't Zand

Moeder: Jitske van Luchteren

Milo is een chique, goed ontwikkelde hengst met mooie belijning. Een modern type met veel front in stand. De stap is ruim en correct, de drafactie wordt met kracht en ruimte gebracht. Een rastypische hengst met beste voorhand en die steeds hoge scores behaalde op de centrale hengstenkeuringen.

In 2013 werd hij als slechts drie jaar oude hengst kampioen in Merchtem. In de zomer van 2014 werd hij Vlaams kampioen en in januari 2015 werd hij bekroond tot BELGISCH KAMPIOEN. Een jaar later voegde hij ook nog de titel van kampioen van Vilvoorde toe aan zijn palmares.

Zijn unieke bloedlijn is passend voor het huidige fokdoel, dat bewezen meteen zijn eerste nakomelingen. Hij brengt maat, beweging en kleur… met bijvoorbeeld enkele opvallende vosschimmels. In september 2018 stelde Milo zijn afstammelingen voor op de officiële prijskamp in Oudenaarde en kreeg met bravoure een eerste categorie voor zijn lot waardoor hij nu tot het selecte groepje raçeurs behoort en voor het leven goedgekeurd is. Binnen onze stal is zijn zoon Amador van de Boterhoeve zijn waardige evenbeeld onder de jonge hengsten.

AFSTAMMELINGEN MILO VAN LUCHTEREN IN DE KIJKER

Hector
Latoya
Agri Lotte
Victoria
Agri Lotte
Miel
Amador
Wodan
Jazz

Interesse om jouw merrie te laten dekken door Milo van Luchteren? Ontdek dan snel de mogelijkheden & condities voor een dekking in 2023.

bottom of page