top of page

UNIEK VAN DE ZAAIDIJK

Uniek van de Zaaidijk.jpg

MANNELIJKHEID & MACHT

° 14 mei 2015 | Blauwschimmel | 1m75

Vader: Landor van de Boterhoeve

Moeder: Marlies van Stuyvenberg

Ook dit seizoen komt Uniek van de Zaaidijk onze hengstenhouderij versterken. Uniek is een imponerende blauwschimmel hengst die mannelijkheid en macht uitstraalt. Hij beschikt over sterke aansluitingen, goede voeten en een mooie schuine schouder. Net zoals zijn vader Landor van de Boterhoeve blinkt hij uit in zijn draf die hij met fierheid volbrengt. 


Uniek slaagde erin om na zijn eerste dekseizoen reeds een kleurrijk en kenmerkend lot nakomelingen te kunnen presenteren op de centrale veulenkeuring van 2019 in Gerwen.


Deze hengst komt langs vaderskant voort uit sterke de Boterhoeve bloedlijnen. Zijn vader Landor van de Boterhoeve komt voort uit Kondor van ’t Keerkenhof en de donkere bruinsschimmel Louise van de Boterhoeve die tevens beide jarenlang toppaarden waren binnen onze stal. Door zijn blauwe kleur is Uniek een mooie aanvulling op ons reeds gekende aanbod. 


Langs moederszijde is hij in tweede lijn afkomstig van de alombekende topmerrie Annelies van Stuyvenberg, de Nederlandse reserve kampioen uit 2012. Kortom, Uniek is door de combinatie van zijn kwalitatieve bloedvoering en zijn kleur een unieke aanwinst voor de trekpaardenfokkerij.

bottom of page