top of page

AMADOR VAN DE BOTERHOEVE

TOONBEELD VAN MODERNE HENGST

° 25 mei 2015 | Bruinschimmel | 1m76

Vader: Milo van Luchteren

Moeder: Astra van de Boterhoeve

De zesjarige Amador van de Boterhoeve valt op door zijn prachtige type. Hij beschikt over een sterke bovenlijn, is evenredig gebouwd en zeer mooi gelijnd in zijn achterhand. Hij staat op goedgesteld, hard beenwerk en heeft goede voeten. Zowel in stap als draf gaat hij met veel bravoure door de baan. Dit maakt van hem het toonbeeld van een moderne hengst die veel kan bijdragen aan de fokkerij.

Hij kan reeds een goedgevuld palmares voorleggen met als veulen de kampioenstitel van Sint-Lievens-Houtem, als jaarling de kopplaats tijdens het Vlaams kampioenschap in Aalst, als tweejarige de titel van jeugdkampioen van Vilvoorde en in datzelfde jaar de kampioenstitel van de een- en tweejarige hengsten tijdens het Vlaams kampioenschap. Als driejarige behaalde hij de eerste plaats op de nationale prijskamp.

Zijn vader is Milo van Luchteren, de Belgische kampioen van 2015 die dankzij zijn goede nafok goedgekeurd werd op afstammelingen. Moeder Astra heeft ook meerdere kampioentitels op haar conto geschreven en gaat in de moederlijn via de bekende Kraayenhof-stal terug op de succesvolle Lies van de Leemput.

bottom of page